Program: Livsviktigt vatten för årskurs 5

Livsviktigt vatten är ett program för årskurs 5. Vi får kunskap om att vara rädda om allt vatten.

Vatten är livsviktigt och finns överallt. I temat Livsviktigt vatten får eleverna förståelse för vattnets betydelse och vattnets kretslopp. Det handlar om vattenrening, liv i våtmarker och deras reningsförmåga liksom om djur och växter i Öresund och i sötvatten.

Eleverna får följa hur vi hanterar vattnet i samhället och om miljöproblemen kring vatten. De blir medvetna om vad vi själva kan göra för att vara rädda om vattnet både lokalt och globalt.

Vattenresa

Uppdatering 200406: För tillfället kan vi inte göra Vattenresor på grund av att alla studiebesök till vattenreningsverket är stoppade tills den 15 juni med anledning av Convid-19 (Corona). Detta beslut tog NSVA i dag.

Boka in klassen till våra Vattenresor! Vi besöker Pixlapiren (vattenexperiment), Örbyverket samt Råån med dammar och våtmarker. Klicka här för att komma till bokningen!

Är du intresserad av ett fördjupat vattentema har du möjlighet att boka en lektion i vår Naturskola eller besöka någon av stadens Naturpunkter med koppling till vatten; Råån och Öresund.

Strandstädning

Fredag 15 maj 2020. Under många år har skolklasser städat stranden i Helsingborg mot en ersättning från stadsbyggnadsförvaltningen. Förutom att man gör en god insats så får eleverna chans till många miljöupptäckter.

Ersättning från stadsbyggnadsförvaltningen med 750 kronor för 500 meter städad strand.

Strandstädningen bokas på webben. Länk dit skickas ut till deltagarna i god tid.

Undervisningsmaterial

Deltagare i programmet får undervisningsmaterial från Miljöverkstaden.

Vill ni veta mer om vatten?

Sabella

Klassen får följa med forskningsfartyget Sabella ut en halvdag på Öresund för att undersöka ormstjärnor, sjöstjärnor, eremitkräftor och många andra spännande djur på havsbotten. Mänsklig påverkan på havet diskuteras.

Kostnad: 750 kronor

Läs mer om Sabella och hur du bokar tid här.

Naturskolan

Ni har dessutom möjlighet att komma till Miljöverkstadens naturskola vid Sundspärlan och arbeta vidare med vårt vattentema.

Läs mer om naturskolan, våra tema och hur du bokar.

Kan jag avboka?

Vid förhinder avboka senast dagen innan, annars får ni ett vänligt brev från oss innehållandes en faktura på 800 kr. Så här avbokar du: mejla miljoverkstaden@helsingborg.se eller ring 042-10 70 81

Programansvarig

Bengt Jürs