Program: Sopor i retur för årskurs 3

Sopor i retur är ett avfallsprogram för årskurs 3. Det handlar om vad som händer med vårt avfall.

Vårt avfall måste ingå i kretsloppet på ett förståndigt sätt. I programmet ”Sopor i retur” får eleverna veta hur vi kan minska materialanvändningen genom att återanvända och återvinna sopor. Eleverna får lära sig var olika material kommer från, hur dessa kan passa in i kretsloppet och hur vi ska sortera avfallet i skolan och hemma för att detta ska fungera. Vi introducerar också Avfallstrappan (Avfallshierarkin) och diskuterar hur vi kan minska mängden sopor genom att göra kloka val. Programmet genomförs i samarbete med NSR.

Besök på NSR:s återvinningsanläggning och lektion

Ni bokar in klassen för ett besök på NSR Återvinningsanläggning. Där får ni vara med om en mycket intressant upplevelse och får svar på frågan: ”Vad händer egentligen med vårt avfall som vi sorterar och lämnar till återvinning?” Under besöket varvar vi undervisningen med guidning och övningar både utomhus och inomhus. Besöket är kostnadsfritt. Bussresa och guide från Miljöverkstaden ingår. Programmet genomförs i samarbete med NSR.

Här bokar du lektionen på NSR: https://eservice.helsingborg.se/H73

Digital lektion

Ni som inte har haft möjlighet att besöka NSR tillsammans med oss under läsåret, får chansen att ta del av ett helt lektionsupplägg digitalt istället. Du kan som lärare genomföra hela lektionen själv, med hjälp av vår handledning och våra filmer från NSR. Lärarhandledning medföljer och du får allt material du behöver när du har bokat din lektion.

Välkommen att boka din digitala lektion här: https://eservice.helsingborg.se/H387

NSR har en ny skolsida

NSR har en skolsida! Här kan du som har bokat besök, få mer information och tips på hur du kan jobba vidare med hållbar utveckling, minimering och återbruk.

Vill ni veta mer om Återbruk, Resurser och Kretslopp?

Kom till Miljöverkstadens naturskola vid Sundspärlan och arbeta vidare med teman kring Återbruk eller Kretslopp. Vi anordnar även tävlingar och utställningar eller extra verkstäder vid vissa tillfällen. Mer info får ni i mejlform eller här på hemsidan. Håll alltid utkik för senaste nytt!

Kan jag avboka?

Om du avbokar mindre än tre dagar innan lektion kommer en faktura på 800 kr skickas ut till dig från NSR. Det bekostar en liten del av busskostnaden de får betala till bussbolaget för sen avbokning.

Så här avbokar du: mejla miljoverkstaden@helsingborg.se eller ring 042-10 70 81

Programansvarig

Annika Jonasson, miljöpedagog, annika.jonasson@helsingborg.se.

Intresseanmälan

Här anmäler du intresse för Miljöverkstadens program så vi kan nå dig under läsåret.