Program: Sopor i retur för årskurs 3

Sopor i retur är ett avfallsprogram för årskurs 3. Det handlar om vad som händer med vårt avfall.

Vårt avfall måste ingå i kretsloppet på ett förståndigt sätt. I programmet ”Sopor i retur” får eleverna veta hur vi kan minska materialanvändningen genom att återanvända och återvinna sopor. Eleverna får lära sig var olika material kommer från, hur dessa kan passa in i kretsloppet och hur vi ska sortera avfallet i skolan och hemma för att detta ska fungera. Vi introducerar också Avfallstrappan (Avfallshierarkin) och diskuterar hur vi kan minska mängden sopor genom att göra kloka val.

Intresseanmälan

Här anmäler du din klass till programmet Sopor i retur.

Besök på NSR:s återvinningsanläggning och lektion

Uppdatering 200312: För närvarande tar NSR inte emot studiebesök alls. Detta på grund av risk för spridning av coronavirus med hänsyn till personalen och de konsekvenser en smitta skulle kunna få. Detta gäller tills vidare.

Ni bokar in klassen för ett besök på NSR Återvinningsanläggning. Där får ni vara med om en mycket intressant upplevelse och får svar på frågan: ”Vad händer egentligen med vårt avfall som vi sorterar och lämnar till återvinning?” Under besöket, som varar hela förmiddagen (9:00-11:15), varvar vi undervisningen med både guidning på området, film, övningar och lektion kopplat till miljö, avfall och avfallsminimering. Besöket är kostnadsfritt. Bussresa och guide från Miljöverkstaden ingår.

Boka tid genom vår bokningssida: https://eservice.helsingborg.se/H73.

Återbruksutställning och verkstad

Varje år ordnar Miljöverkstaden en utställning med tema Återbruk och Avfallsminimering. I år blir det Återbruksverkstad på ”Habiteum”. Vi återkommer med mer information via mejl och hemsidan när programmet fastställts.

Vill ni veta mer om sopor?

Kom till Miljöverkstadens naturskola vid Sundspärlan och arbeta vidare med temat ”Återbruk”.<

Kan jag avboka?

Vid förhinder avboka senast dagen innan, annars får ni ett vänligt brev från oss innehållandes en faktura på 800 kr. Så här avbokar du: mejla miljoverkstaden@helsingborg.se eller ring 042-10 70 81

Programansvarig

Tony Fagerberg