Program: Avfall och energi för årskurs 8 och 9

Miljöverkstaden inbjuder årskurs 8 och 9 i Helsingborg, Ängelholm, Bjuv, Åstorp och Båstad till Avfall och Energi.

Visning på Öresundskraft
Besök på NSR och Filbornaverket

På NSR ser vi fem korta komiska filmer, en för varje trappsteg. Vi diskuterar avfallstrappan med fokus på minimering av avfall. Eleverna får placera olika påståenden på en fysisk Avfallstrappa. På Filbornaverket ser vi bildspel och får en guidad tur i verket. Vi ser pannan, rökgasreningen, elgeneratorn och sist men inte minst kontrollrummet, hjärnan i verket. Besöket startar antingen på NSR eller på kraftvärmeverket Filbornaverket. Detta kan variera från gång till gång beroende på logistiken.

Tider för bokning

Det går att boka onsdagar eller fredagar på eftermiddagen, under vårterminen 2017. Första passet börjar halv ett och håller på till två. Nästa pass börjar två och är klart halv fyra. Vi är cirka tre kvart på NSR respektive Filbornaverket. Bussen kör oss den korta biten däremellan eftersom det är trafikfarligt att gå där. Helsingborgsskolor får räkna med en kvarts busstur. Från andra kommuner tar det längre tid. Besked om busstider ges så småningom via mail.

Uppgifter vid bokning

Vid bokning ange skola, kontaktperson, e-postadress, mobilnummer, klassens namn, antal elever och lärare. Det är viktigt att detta stämmer eftersom vi försöker skicka en liten buss om totalantalet är max 22 passagerare. Vi tar emot max 25 elever per besök.

Observera att all bokning görs via denna länk: https://miljoverkstaden.helsingborg.se/boka/

Besök och busstransport är kostnadsfritt för årskurs 8 och 9 i alla fem kommunerna.

Kan jag avboka?

Vid förhinder avboka senast dagen innan, annars får ni ett vänligt brev från oss innehållandes en faktura på 800 kr. Så här avbokar du: mejla miljoverkstaden@helsingborg.se eller ring 042-10 70 81

Programansvarig

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Peter Book på Miljöverkstaden.