Program: Avfall och energi för årskurs 8 och 9

Miljöverkstaden inbjuder årskurs 8 och 9 i Helsingborg, Ängelholm, Bjuv, Åstorp, Höganäs och Båstad till Avfall och energi-programmet. Vi besöker återvinningsanläggningen på NSR samt genomför en rundtur på det stora området där vi bland annat besöker biogasanläggningen och kraftvärmeverket.

Besök på anläggningen

I oktober hoppas vi kunna starta besöket på Filbornaområdet. Detta besöket passar utmärkt när ni arbetar med miljö- och hållbarhetsfrågor med klasserna.

Programmet är uppdelat i två delar. I den ena delen åker vi en bussrundtur runt Filbornaområdet och stannar bland annat vid Bionds biogasanläggning, Filbornaverket och återvinningsstationen. Vid stoppen berättar vi om vilka processer som sker där samt diskuterar olika miljökonsekvenser av dessa processer. Den andra delen sker inomhus. Vi pratar om avfallstrappan och tittar på några korta komiska filmer om denna. Eleverna får sedan fundera på sina egna konsumtionsvanor och miljötänk och träna på att motivera sina beslut. Miljöverkstaden genomför programmet i samarbete med Öresundskraft och NSR.

Besöket tar cirka två timmar och ligger på eftermiddagarna. Busstransport är gratis. Max antal elever är 22 per grupp. Vi tar emot två grupper varje tillfälle så har ni många grupper önskar vi att ni bokar två grupper till samma tillfälle. Detta underlättar busstransporten. Om ni har endast en grupp och inte vill dela buss med en annan skola skriver ni det i meddelandet.

Boka ditt besök här: Avfall och energi åk 8-9

Avfallstrappan handlar om hur vi hanterar vårt avfall på bästa sätt. Vi ska klättra högst upp och minimerar våra sopor. Här visar sophjälten upp sig, till alla barns glädje. Bli en sophjälte du också – ta hand om miljön!

Programansvarig

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Richard Wood på Miljöverkstaden.