Program: Avfall, energi och klimat för årskurs 8 och 9

Miljöverkstaden bjuder in årskurs 8 och 9 i Helsingborg, Ängelholm, Bjuv, Åstorp, Höganäs, och Båstad till en lektion om avfall, energi och klimat. Under två timmar får ni besöka biokolscentret samt åka en guidad rundtur på återvinningsområdet.

Miljöverkstaden, NSR och Öresundskraft bjuder in årskurs 8 och 9 i Helsingborg, Ängelholm, Bjuv, Åstorp, Höganäs och Båstad till ett studiebesök på Filborna avfallsanläggning. Ett lärorikt besök som syftar till att ge eleverna hopp och handlingskompetens.

Eleverna kommer att få arbeta med sorteringsövningar och däri få träning i argumentation och ställningstagande. De kommer även att få en introduktion till biokol – hur den framställs, miljövinster och risker med processen.

Under rundturen på området stannar vi till vid biokolsanläggningen, värmekraftverket samt biogas och gödselanläggningen och tar en titt på dessa processer. Vi kommer även att göra en kortare vandring över en enefälad, där getter och kor betar. Denna vandring ger oss möjlighet att samtala om det biogena kolets kretslopp.

Barn har lektion om restavfall
Nya övningar som ger nya kunskaper om vårt avfall och våra klimatavtryck! Foto: Richard Wood.

Bra att veta om Avfall, energi och klimat

Vi tar emot klasser på eftermiddagen måndagar och torsdagar. Under vecka 3-7 finns även möjlighet att boka lektion onsdag, torsdag eller fredag förmiddag. Hela besöket tar två timmar och är kostnadsfritt, även busstransporten från och till skolan är gratis.

Max antal är 25 personer per grupp med personal inräknat. Vi tar emot två grupper varje tillfälle. Har ni många grupper önskar vi att ni bokar två grupper till samma tillfälle. Detta underlättar busstransporten. Miljöverkstaden genomför denna lektion i samarbete med Öresundskraft och NSR.

Boka lektionen Avfall, energi och klimat här.

Programansvarig

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Richard Wood på Miljöverkstaden.

Öresundskrafts logotyp