Program: Avfall och energi för årskurs 8 och 9

Miljöverkstaden inbjuder årskurs 8 och 9 i Helsingborg, Ängelholm, Bjuv, Åstorp och Båstad till Avfall och Energi.

Uppdatering 2020-08-13: För närvarande kan vi inte göra studiebesök på Filbornaverket och ha lektioner inom programmet Avfall och energi. Öresundskraft stoppar alla studiebesök på grund av risk för spridning av coronavirus med hänsyn till driftpersonalen och de konsekvenser en smitta skulle kunna få. Vi undersöker nu om vi kan besöka andra delar av anläggningen och kunna genomföra lektioner. Mer info kommer!

Visning på Öresundskraft
Besök på NSR och Filbornaverket

På NSR ser vi fem korta komiska filmer, en för varje trappsteg i Avfallstrappan. Vi diskuterar de olika stegen, med fokus på minimering av avfall. Eleverna får placera olika påståenden på en fysisk Avfallstrappa. Via NSR:s nya skolsida, hittar du mer material och tips på hur du jobbar vidare i klassrummet.

På Filbornaverket ser vi bildspel och får en guidad tur i verket. Vi ser pannan, rökgasreningen, elgeneratorn och sist men inte minst kontrollrummet, hjärnan i verket. Besöket startar antingen på NSR eller på kraftvärmeverket Filbornaverket. Detta kan variera från gång till gång beroende på logistiken.

Tider för bokning

Det går att boka måndagar och torsdagar på eftermiddagen. Vi tar emot två klasser samtidigt och vi delar in i två grupper. Besöket tar er till både NSR och Öresundskraft värmeverk, och efter halva tiden blir det byte. En gasbuss kör er emellan de olika platserna. Transporten till och från NSR och er skola sker också den med gasbuss. Helsingborgsskolor får räkna med en kvarts busstur. Från andra kommuner tar det längre tid. Besked om busstider ges så småningom via mail.

Uppgifter vid bokning

Vid bokning ange skola, kontaktperson, e-postadress, mobilnummer, klassens namn, antal elever och lärare. Det är viktigt att detta stämmer eftersom vi bara kan ta emot 23 elever/klass.

Observera att all bokning görs via denna länk: https://miljoverkstaden.helsingborg.se/boka/

Besök och busstransport är kostnadsfritt för årskurs 8 och 9 i alla fem kommunerna.

Kan jag avboka?

Vid förhinder avboka senast dagen innan, annars får ni ett vänligt brev från oss innehållandes en faktura på 800 kr. Så här avbokar du: mejla miljoverkstaden@helsingborg.se eller ring 042-10 70 81

Programansvarig

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Peter Book på Miljöverkstaden.