Upptäck Öresund med Sabella

Miljöverkstaden erbjuder en båttur på Öresund med forskningsfartyget Sabella för årskurs 5 i Helsingborg, för att ge eleverna djupare kunskap och djuren och miljön i havet. Turerna går både på hösten i augusti/september och på våren i april/maj. Inbjudan skickas via mejl till dig som anmält din mejladress till Miljöverkstaden.

Under båtturen får ni en introduktion till de olika djuren och hur de lever. Två bottenprover tas, ett på mjukbotten och ett på hårdbotten. Eleverna får en genomgång av vilka djur som finns där och varför de ser ut som de gör.

Så bokar du

Båtturen med marinbiolog kostar 750 kronor för skolor i Helsingborgs stad och tar cirka två timmar. Om ni avbokar mindre än en vecka innan Sabellaturen måste skolan betala kostnaden på 750 kronor som en avbokningsavgift. Totalt 29 passagerare, lärare och elever får följa med på varje tur. För att alla ska se bra är en grupp på 22-23 elever lämplig.

Båten utgår från Norra hamnen, på motsatt sida från Dunkers. Om du beställer buss själv, så är det lämpligt att stanna utanför Dunkers.

Du som gjort en intresseanmälan till programmet Livsviktigt vatten får information om hur du bokar båtturen.

Ansvarig

Bengt Jürs