Naturpunkter

I Helsingborg hittar du fjorton naturpunkter där du kan lära dig mer om naturen. Betesmarken, skogen och skogen är exempel på naturtyper. Vi tar fram lärarhandledning och uppgifter för dig som vill besöka Helsingborgs naturpunkter med din klass. Du kan också boka en av våra miljöpedagoger för undervisning vid en naturpunkt.

Naturpunkt Odling ligger närheten av Naturpunkt Ättehögen. En lugn och fridfull glänta med mycket grönt!

Naturpunkterna är utspridda över hela Helsingborg och flera tillkommer efterhand. Förutom att de är lärplatser där kunskap kan fördjupas och förankras, är de också vackra naturområden som ger möjlighet till rekreation och naturupplevelser. Vissa ligger inom gångavstånd från varandra och passar bra att besöka under en promenad med fika i ryggsäcken. Starta vid Drömskogen (Villa Thalassa) och upptäck både naturpunkt Betesmarken och Geologi! Eller ta en längre promenad vid Råån och naturpunkt Öresund vid Råå Vallar. De flesta är öppna året om. Trädets hus öppnas på begäran.

Du kan boka nyckel för att själv besöka Naturpunkt Råån och Öresund med din klass. Läs mer och boka här.

2022-03-25: För närvarande går det inte att besöka fågeltornet vid Naturpunkt Fågelsjö. Det brann ner för en tid sedan, och vi vet ingenting om när det eventuellt blir aktuellt för uppbyggnad. Fåglarna kommer såklart till dammarna ändå, så passa på att besöka platsen i vår.

Här hittar du alla lärarhandledningar och pedagogiskt material kopplat till naturpunkterna. Här finns också en karta över var de ligger.