Lärande utomhus med Miljöverkstaden

Pandemin håller i sig, nya direktiv att förhålla sig till, men vissa saker är detsamma! Att använda naturen som klassrum är fortfarande ett utmärkt sätt att stärka undervisningen men också ett sätt att hålla oss friska. Här kan du få lite mer tips och idéer om vad du kan göra med din klass.

Vädret spelar roll – en klar och kall vinterdag med snö eller is låter oss prova nya grepp! Snöskulpturer, islyktor, skidor, skridskor och pulkaåkning gör att dagarna fylls snabbt med aktivitet. Det är också tacksamt att jobba med djuren och växterna på vintern, fundera på hur det överlever och vilka strategier som finns. Kan man odla eller skörda något på vintern? Boka in ett Vintertema på vår Naturskola, vi är utomhus hela passet! Läs mer om vår Naturskola här och hör av dig om du hellre vill att vi ses i ert närområde.

I Helsingborg finns flera Naturpunkter med olika tema. Fantastiska platser som inbjuder till fika utomhus, lek och lärande! Läs mer om våra Naturpunkter här. 

Ta extra hand om fåglarna i vinter! Var med i Vinterfåglar inpå knuten eller tillverka fågelmat. Studera fåglarna noga och måla av i akvarell eller spana in vår Naturpunkt Fågelsjö.

Gå på Lupptäcktsfärd – en aktivitet som passar året om. Mossor och Lavar är ett passande tema under höst och vinter och i lupparna öppnas en ny värld!

Här har ni fler tips, som vi hade gömt under lucka 15 i adventskalendern. 

Kontakta miljoverkstaden@helsingborg.se om du vill veta mer.

Avbryt

Lämna en kommentar