Lucka 15 – Julfirande utomhus

Det blir en annorlunda jul i år, och för alla elever som ska avsluta en hösttermin blir det digitala luciatåg och samlingar i små grupper. Men utomhus finns allt du behöver för ett Corona-säkert julfirande! En gran, ett träd eller en vacker buske - och lite fantasi. Kolla in våra tips här!

Fira en Ute-Jul på säkert avstånd, pynta ditt träd och bjud in fåglarna att vara med. Här visar vi hur du kan fixa feststämning på ett enkelt sätt.

Bild på fågelfrön i träd
Ekologiska fågelfrön blandat med smält kokosfett. Häng upp i träden och bjud fåglarna på käk. Har du ett äppleträd så kan några äpplen sitta kvar, mums för grönfink och koltrast! Foto: Caroline Sjunner

Slåttergubben har ekologiska fågelfrön. Det är alltid roligt att räkna vinterfåglar i trädgården eller på skolgården. Vilka kommer att dyka upp i år? Domherre, hackspett, nötvecka, talgoxe, entita och blåmes har redan varit hos oss! Ta foto, måla av dem, tova en fågel och lär dig namnet på några av de vanligaste. Fåglar runt knuten är ett ypperligt tema för skolan under vinterhalvåret. Här finns ett vinterfågelbingo.

Om kylan inte kommer så kan du ändå använda is som material för att överraska. Samla grenar av gran eller nypon, benved eller ormbunkar. Fyll ett mjölkpaket med vatten och naturföremål. Stoppa i frysen. Placera ut i trädgården eller på skolgården. Garanterat uppskattat!

iskonst i skogen
Här har vi frusit in grenar och löv från några vanliga lövträd. Kan du se vilka? Överraskande vackert i skogen. Foto: Caroline Sjunner

Kontakta oss på miljoverkstaden@helsingborg.se om du vill veta mer om vår verksamhet.

Avbryt

Lämna en kommentar