Undervisa utomhus i alla väder!

Utomhuspedagogik och naturupplevelser går hand i hand – och det i sin tur gör att vi skärper våra sinnen och blir mer uppmärksamma på hur allt hänger ihop. Rätt kläder, anpassade uppdrag och planering utifrån årstid är grunden, men att bara få lov att komma ut i närmiljön gör att vi hittar nya perspektiv. Vi har just nu lediga tider på Naturskolan för klass F-6.

Idag har vintern äntligen kommit till Skåne och då passade många på att rulla snöfigurer, hela gräsmattan är fylld utanför fönstret. Man kan också fundera på vattnets egenskaper, hur djuren klarar vintern och hur man håller värmen bäst! Att leta efter spår av djur är också kul, äntligen kan man ju få syn på hur skogens invånare rör sig.

I januari är det fågelräknardagar men redan nu är det dags att börja mata dem, så är det extra många besökare att hålla ordning på. Här är tips på ekologisk fågelmat. Måla av, ta reda på namnet, undersök fåglarnas livsmiljö och forska kring stadsnära natur. Det finns mycket att göra året om!

Jordbodalen är vacker i alla väder. Här passar det bra att undervisa om stadsnära natur, vatten och skog. Välkomna ut i naturen – Boka en naturskolelektion med oss!

Vi har lediga tider på Naturskolan, om någon vill jobba vidare med teman kring vinternatur, forntid, träd eller energi. Välkommen att boka din tid! Läs mer här.

Ha en fin vecka och hoppas vi ses!

Avbryt

Lämna en kommentar

Caroline Sjunner

Caroline Sjunner

sedan

Hej! Kontakta oss gärna via mail eller telefon. Välkomna! Med vänlig hälsning, Caroline på Miljöverkstaden