Poängjakt eller knopp-bingo i Jordbodalen?

Aska Svart, Linda Rödvante och Jätten Kastanj? Ja, det är namnet på några av ”Knoppisarna” trädens knoppar som väntar på ljuset och värmen, precis som vi människor gör just nu när våren är här! Ta en promenad under påsklovet och spela Knopp-bingo, eller gå på poängjakt i Jordbodalen.

Bild på knopp
Jätten Kastanj är lätt att känna igen. Störst av dem alla. Hittar du Långe Boke också?

Knopp-bingo

Vad ska man hitta på under påsklovet? På hemmaplan finns mycket att upptäcka, och i Helsingborg har vi gott om möjligheter för en promenad med skattjakt. Just nu passar det extra bra med Knopp-bingo, eftersom trädens knoppar är lätta att få syn på och vårvärmen låter vänta på sig. Här finns några färdiga bingo-brickor:

Trädens knoppar bildas under sommaren och är helt färdiga på hösten. De behöver kyla för att utvecklas normalt och när väl ljuset och värmen återvänder spricker de upp. Då startar fotosyntesen genom att de skira, gröna bladen fångar in solens energi.

Gräsand
Gräsanden är lätt att känna igen! Foto: Widar Narvelo

Poängjakt i Jordbodalen

Nu finns det även en rolig poängjakt, speciellt anpassad för besök i Jordbodalen! Upptäck ett av stadens stadsnära grönområden och samla poäng när du letar efter växter, svampar och djur. Läs mer här: poangbingo-jordbodalen. Lycka till!

Naturpunkter i Helsingborg

Vi behöver ju fylla på med energi om vi är ute och rör på oss. Vi vuxna behöver gå ca 10 000 steg/dag och ett barn ännu mer. Då behövs det god fika och en bra plats att pausa. Helsingborgs Naturpunkter är perfekta utflyktsmål! Ta med varm dryck, torkad frukt och kanske en god smörgås i en liten ryggsäck. Bingobricka och sittunderlag. Lyckas du få bingo på Naturpunkt Sandmarken? Vilka träd finns där? Eller vid Naturpunkt Råån? Lycka till! Här finns alla Naturpunkter.

Fler tips på påsklovet

Håll avstånd och håll ut – nu är våren här, humlorna har vaknat!

Frågor eller funderingar om vår verksamhet? miljoverkstaden@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar