Sabella

Miljöverkstaden erbjuder en båttur på Öresund med forskningsfartyget Sabella för årskurs 5, för att ge eleverna djupare kunskap och djuren och miljön i havet. Vi kommer under hösten 2017 erbjuda turer den 21-24/8 samt 28/8-1/9, totalt 25 turer. Ni kan välja på tre pass kl 08.30-10.30, 11.00-13.00 eller 13.00-15.00. Turerna är fullbokade. Det kommer nya till våren så håll gärna utkik på hemsidan.

Under båtturen får en introduktion till de olika djuren och hur de lever. Två bottenprover tas, ett på mjukbotten och ett på hårdbotten. Eleverna får en genomgång av vilka djur som finns där och varför de ser ut som de gör.

Läs mer om vårens turer med Sabella.

  • Åsa Sålder

    Hej!
    Jag är sjukgymnast på Habiliteringen och undrar hur man gör om man har ett barn/ungdom som sitter i rullstol och ska åka med Sabella. Finns det ramp eller hur fungerar det?

    • Eva Sunnerås

      Hej Åsa. Enligt personalen på båten finns det möjlighet att ta på rullstolar, inte stora rullstolar med joystick utan vanliga. Personalen ombord hjälper till att lyfta över rullstol och personen i fråga om det inte innebär alltför tunga lyft, men det bästa är om personen kan förflytta sig helt eller delvis själv över till båten. Kom gärna till Sabella i hamnen någon dag innan och bilda dig en egen uppfattning om hur det ser ut, hälsar Sabella-personalen. Mvh/Eva, kommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *