Energiverkstaden

I Jordbodalen i Helsingborg tar Miljöverkstaden emot eleverna under cirka tre timmar på uppdrag av Öresundskraft. Undervisningen handlar om begreppet energi och vi lär ut om energiproduktion, distribution och användning av energi i hemmet.

Vi behandlar miljöpåverkan av olika energislag. Vi tar även upp värdet av energibesparing liksom farorna med el och vikten av elsäkerhet.

Undervisningen innehåller både teoripass och praktiska experiment. Eleverna får testa energicyklar, solceller, solfångare, vindkraftverk, värmepump och olika typer av lampor med mera. En unik möjlighet att se hur dessa fungerar i verkligheten.

Elever på Energiverkstaden

Tider för bokning

Man kan boka in sin klass på förmiddagar måndagar-fredagar.

Transport

Besöket är gratis. Under rådande omständigheter med Covid-19 vill vi uppmana er att gå eller cykla till Energiverkstaden. Om detta inte är möjligt bokar vi en buss till er. Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och därför kan transportmedlet ändras, det meddelas i så fall i god tid.

Uppgifter vid bokning

Vid bokning ange kommun, skola, kontaktperson, e-postadress, mobilnummer, klassens namn, antal elever och lärare. Vi tar emot max 25 elever per besök.

Observera att all bokning ska göras digitalt på https://eservice.helsingborg.se/H253

Kan jag avboka?

Vid förhinder avboka senast dagen innan, annars får ni ett vänligt brev från oss innehållandes en faktura på 800 kr. Så här avbokar du: mejla miljoverkstaden@helsingborg.se eller ring 042-10 70 81.

Energiverkstaden, en av Miljöverkstadens lokaler i Jordbodalen.Energiverkstadens lokaler

Energiverkstadens lokaler hittar du i i Jordbodalen, i närheten av Jordbodalens utegym och parkeringen vid Jordbogatan.

Ansvarig för Energiverkstaden

Richard Wood