Drömskogen

Vid Pålsjö skog ligger Drömskogen, som är skapad tillsammans med elever i Helsingborgs stad. Ett naturområde med mycket att upptäcka, som inbjuder till lek och lärande. Vi på Miljöverkstaden erbjuder skogslektioner här, under våra Drömskogsveckor. Det finns dessutom en digital rundvandring för er som vill förstärka ert besök med ytterligare kunskap, ljud och uppdrag!

Under ett par veckor varje termin bjuder vi in stadens fjärdeklassare till skogslektioner i Drömskogen! I höst har vi haft besök av ungefär 350 elever, från alla delar av staden. De har promenerat eller tagit tåg och lokalbuss för att njuta av en härlig dag utomhus i skogen. Vi är så nöjda med dessa veckor och vill gärna utveckla Drömskogen ytterligare i framtiden. Självklart är alltid miljön och den biologiska mångfalden i fokus. Kolla in filmen från våra Drömskogsveckor!

Miljöverkstadens pedagog Caroline Sjunner berättar om Drömskogen och Miljöverkstadens verksamhet där.

Drömskogen finns dessutom i appen Guide Helsingborg! Ladda ner appen och välj vilken rundvandring du vill börja med. Appen använder telefonens GPS eller wifi för att veta var du är, och vilka platser som ligger nära till hands. Det är sedan lätt att följa på en karta, samt välja när du vill veta mer om en speciell plats. Vi har lagt in både bilder, text och ljud i vår rundvandring. Upptäck barnens egen Drömskog med alla sinnen, och få några lärorika tips på vad som finns att göra mer i skogen.

Helsingborgs stad står bakom appen och det är ett sätt att guida både turister och andra besökare i staden. Behöver ni hjälp med appen? Något som inte fungerar? Då kan du kontakta Helsingborgs kontaktcenter på 042 10 50 00, kontaktcenter@helsingborg.se

Väsendalen i Drömskogen är en lekvänlig och kreativ plats!
Väsendalen i Drömskogen är en lekvänlig och kreativ plats!

Det händer alltid nya saker bland djur och natur i Naturreservat Pålsjö skog, där Drömskogen finns. Gör det till en god vana att besöka platsen ofta, ta med fika och bra skor så klarar ni er länge. Naturen är väldigt inbjudande, det är lätt att ta sig hit med buss eller cykel och i närheten finns dessutom Naturpunkt Geologi och Betesmarken! Tystnaden avbryts endast av fågelkvitter, prasslande löv och barnens glada skratt. Tänk på Allemansrätten och ta väl vara på vår vackra natur. Här finns vägbeskrivning och kartor, samt ännu mer information om Drömskogen.

Välkommen till Drömskogen!