Barnens plats för demokratifrågor!

Nu har Helsingborg också berikats med ett Children´s Meeting Place – en trygg mötesplats i staden för samtal om demokrati och barns frågor till beslutsfattare. Miljöverkstadens barnrättsstrateg Pia Bastholm har varit med under hela processen, som är ett samarbete mellan flera förvaltningar och aktörer. Nu hälsar vi alla välkomna till den vackra blodboken i parken.

Invigning under blodboken med Mama Kajsa. Foto: Annika Jonasson

Trots åska och regn kom många besökare när platsen skulle invigas den 1 juni! På programmet stod klimatdialog med Fridays for Future, musikunderhållning och önsketräd. Invigningen inleddes med en vacker sten- och vattenceremoni runt trädet utförd av Mama Kajsa, grundaren av organisationen Globträdet som initierat Children´s meeting place.

Här kan du läsa mer och även se en film från denna viktiga dag: Children’s Meeting Place– En trygg plats där barnen kan få sin röst hörd (h22cityexpo.se)

Pia Bastholm är nöjd med dagens invigning! Foto: Annika Jonasson

Tanken med ett Children´s meeting place kommer från organisationen Globträdet – som grundats av Kajsa Dahlström. Ett FN-initiativ som sätter barnens framtid i första rummet. Här kan du läsa mer om Globträdet: Hem – Globetree

Ta chansen under H22 och vila i skuggan av trädet, och låt din röst bli hörd för en hållbar framtid!

Välkommen till Children´s Meeting Place!

Frågor om hur du kan jobba vidare i skolan eller andra tankar och idéer kring Children´s meeting place? Hör av dig till pia.bastholm@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar