Sommartider i Helsingborg

Nu är den efterlängtade sommaren här och vi önskar er alla en härlig tid på hemmaplan! Det finns så mycket att upptäcka häromkring, så ta tillfället i akt att cykla, vandra eller sova utomhus under sommaren. Vi tipsar och länkar vidare till spännande aktiviteter.

Vi behöver fortsätta hjälpas åt att hålla avstånd och sprida ut oss. Om du vet att vissa platser är mer populära än andra, så upptäck ett nytt naturområde! För visst vill vi vara utomhus så mycket som möjligt under Friluftslivets År? Här finns en smart karta som visar vilka områden som är lite lugnare.

Bild från Skånska Landskap i deras kampanj ”Hela Skåne sover ute”. Du är väl med?

Under juni och juli månad kan du prova att sova utomhus, vilket ger en helt annan känsla – magiskt och förtrollande. Läs mer om Hela Skåne sover Ute och få enkla tips.

Helsingborgs stad lanserar Badplatsjakten! Plocka fram tävlingsinstinkten och leta efter koder som är gömda på olika stränder och badplatser i Helsingborg. Ta ett dopp och se vilken som blir din favoritstrand i år. Läs mer här om hur du är med i jakten.

Bild på strand och hav

Projektledaren för Klimatavtalet, Karolina Nielsen, läser om hur klimatet påverkar våra kuster. Ta tillfället i akt att se fotoutställningen när du ändå är i Domsten för att bada. Viktigt och aktuellt!

I Domsten, vid hamnen, kan du ta del av en fotoutställning om klimatet och erosionen vid kusterna. Gå barfota i vit sand samtidigt som du är på konstutställning. Här finns också fina bad, en vacker talldunge som passar bra för övernattning utomhus och via Skåneleden kan du vandra söderut mot Sofiero och passera vackra Kulla Gunnarstorp. En av favoritsträckorna i Helsingborg!

Cykla mera, det är bra för både hälsan och miljön! Besök alla våra Naturpunkter i staden på två hjul och var med i vår tävling. Läs mer om hur du gör, samt var alla Naturpunkter finns. 

Naturpunkt Ättehögen

Rena Rama Forntiden heter naturguidningen som vi har vid Ättehögarna. Ta en cykeltur och njut av utsikten här i sommar – mycket spännande med alla historiska platser i Helsingborg!

Sist men inte minst: Ja, det blir några Naturguidningar i år också! Inte lika många som förut men några stycken ska vi hinna med under juli-september. Här finns programmet – håll även utkik på stadens Facebook.

Vi önskar er alla en fin sommar och på återseende i augusti!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *