Sommartider i Helsingborg

Nu är den efterlängtade sommaren här och vi önskar er alla en härlig tid på hemmaplan! Packa badkläderna, hängmattan och fikat, och upptäck någon ny plats denna sommar. Vi tipsar och länkar vidare till spännande aktiviteter.

Helsingborg och Skåne är rikt på upplevelser som passar både stora och små! Upptäck staden på två hjul, det finns så många bra cykelvägar som tar dig runt med fina stopp på vägen. Varför inte besöka alla våra Naturpunkter i sommar? Läs mer om dem här.

Barn cyklar på kvällen
Sommaren är perfekt för cykelturer, även på kvällstid! Foto: Eva Sunnerås

Ju fler som cyklar desto bättre luft och ljudnivå. Här finns mer information om cykelvägar och cykelleder.

Vi på Miljöverkstaden jobbar med många cykelprojekt. Jobbar du på en skola i staden kan du kika runt på vår hemsida och ta del av vårt arbete för att främja cykling, barns hälsa och en hållbar stad.

Vackra vyer längs med Skåneleden och Landborgspromenaden. Här är vi på väg norrut mot Domsten.

Är du sugen på att börja vandra? Då är Helsingborg också den perfekta staden att starta i! Här finns Landborgspromenaden och Skåneleden är lätt att följa samtidigt. Börja med att vandra från Våffelstuga till Våffelstuga: Möllebackens café till Pålsjöpaviljongen – man behöver mat på sin vandring! Du passerar Helsingborgs vackra parker på vägen, men mycket historia och gamla träd att pausa vid. Här finns info om Landborgspromenaden.

Om du vill vigda vyerna ytterligare, har Skåne så många pärlor att upptäcka. Skånetrafikens sommarbiljett räcker dessutom till Blekinge i år! Ta tåget till Simrishamn, eller varför inte Kristianstad? Stiftelsen Skånska Landskap har alltid bra information på sin sida, uppdaterad med de senaste äventyren i ett naturområde nära dig!

Vi önskar er alla en fin sommar och på återseende i augusti!

Avbryt

Lämna en kommentar