Lucka 24 – God Jul och Gott Nytt År

Från oss alla till er alla: en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Precis som Benjamin Syrsa tänder vi ett ljus för att skicka en hälsning och önskan om en fridfull jul- och nyårshelg. Nästa år väntar nya utmaningar och lärdomar – och det är vi alla tillsammans som skapar framtiden!

Här kommer vår julhälsning på film.

Bild på ljus
God Jul och Gott Nytt år från Miljöverkstaden i Helsingborg! Foto: Caroline Sjunner

Nyfiken på den fina ljusstaken? Lokalt hantverk från Nordvästra Skåne – egen tillverkning i Östra Ljungby. Stefan Gustafsson heter skaparen av ljusstaken ”Skruven” Här finns mer information!

Inger Fuchs, lärare på Västra Ramlösa skola, är också duktig keramiker. Fåglar, katter och ljushus är några av hennes fina alster. Ljushusen går bra att ha i trädgården för att lysa upp en mörk del – och vad passar bättre detta år? Här kan ni se Ingers hemsida.

Vill du också skapa och träna upp ditt konstnärliga uttryck? Att berätta om livet genom konst och kreativa uttryck är en del av att vara människa. Grottmålningar utförda med stor skicklighet, så gamla som 30 000 år, har hittats i Frankrike. Det är svindlande vackert att fortfarande kunna ta del av våra forntida släktingars skapande. Ett nyårslöfte kan ju vara att gå en kurs i sommar, och odla ett intresse. Här finns alla sommarkurser på folkhögskolorna samlade. En skatt!

Med detta inlägg tackar vi för i år och önskar er alla ett hoppfullt 2021!

Avbryt

Lämna en kommentar