Lucka 18 – Nillas Presentpåsar

Vi har fått in ett bidrag till dagens lucka som passar utmärkt inför helgen! Istället för att köpa nya snören och julklappspapper varje år, så kan du sy din egen presentpåse av tygrester hemma. Ni måste titta på filmen, och läsa mer om hur du kan fira en hållbar jul och spara på resurser.

Titta på Nillas presentpåsar här och prova gärna hemma i helgen, så smart och miljövänligt!

Bild på äpplen
Vi håller tummarna för att det kan falla några små flingor i jul. Snön packar in världen på ett vackert sätt, precis som dagens presentpåsar. Foto: Caroline Sjunner

Hur firar vi en hållbar jul? Som sparar på miljön och jordens resurser, men som också bidrar till en mysig stämning och nya idéer? NSR har samlat alla sina bästa tips på en sida: En hållbar jul. Kika in och låt dig inspireras.

Minimering, det översta trappsteget på Avfallstrappan, betyder att det inte ska bli några sopor alls. Hur kan man tänka då? Hur mycket sopor blev det på 1940-talet jämfört med nu? På stenåldern? Använd naturmaterial, tänk efter före; behöver jag detta? Läs mer om Avfallstrappan och hur du kan jobba med den i skolan på Naturskyddsföreningens sida.

Lite ledig tid i jul? Häng med i vår Garderobsskola! Paulina inspirerar till en hållbar garderob – perfekt för den modemedvetna miljökämpen!

Hm, jag undrar vad jag ska lägga i mina fina presentpåsar i år? Kan du tillverka något själv? Virka ett värmande mobilskal till exempel? Som gör att telefonens batteri håller längre i kylan? Eller tälja en grötslev? Hantverk och tekniskt kunnande kommer att vara en viktig kompetens i framtiden. På Habiteum kan idéerna få liv. 

Hör av er till oss om ni är intresserade av att arbeta mer med tema Återbruk på naturskolan: miljoverkstaden@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar