Lucka 14 – Träna med träd

Ny vecka, mycket att tänka på och bistra tider. Det har varit grått väder länge, men vi fortsätter att hämta vår kraft från naturen. I dagens lucka tipsar vi om hur du kan träna och hämta ny energi med hjälp av träden.

Här finns en film för inspiration och konkreta tips på hur träden kan stötta oss i livet.

Trädklättring
Uppflugen 2 meter i luften, i en väldigt gammal ek, sitter Linnea stadigt. Brukade du klättra i träd som barn? Har du gjort det i år? Minns du ditt favoritträd? Foto: Caroline Sjunner

Skogen, träden och naturen har stor betydelse för vårt välmående. Naturens mönster kan göra oss lugna; vi orkar bara med en viss tid av intensiv koncentration framför skärmen, sedan behöver vi låta hjärnan vila. Det kan den göra med hjälp av naturens spontana fascination. Att ta in en kotte eller några vackra blomställningar från trädgården kan också ge ro. Studera de återkommande mönstren och låt tankarna vandra…

Här berättar vi mer om hur enkelt det är att ta en paus utomhus, och hämta kraft i naturen.

Friluftsfrämjandet ordnar vandringar och aktiviteter för hela familjen. Att ta ett skogsbad eller en mindful vandring i tystnad stärker din kropp och knopp. Men utbudet är större än så, håll utkik på när det anordnas något nära dig!

Vill du jobba med träd i skolan? Det är enkelt, roligt, alltid lärorikt och kan med fördel göras utomhus under hela året. Följ ett träd genom årstiderna, ta reda på folktro och fakta, jobba med träd i slöjden eller bilden. Gör kolkritor. Här kommer fakta om våra svenska träd.

Kontakta oss på miljoverkstaden@helsingborg.se om du vill veta mer om våra lektioner.

Avbryt

Lämna en kommentar