Lucka 7 – Plantera mera

Odla på vintern? Javisst går det! Här tipsar vi om hur du kan plantera i november för att njuta av blommor på våren. Det är inte bara vi människor som gillar årets första gula krokus, kolla in filmen och lär dig mer om de viktiga vårblommorna här.

Här kan du se film och få tips om höstodling.

Bild på vårlökar i stadsparken

Varje höst planteras tusentals vårlökar i staden. Här bild från årets plantering i Barnens rabatt i stadsparken.

Visst är det vackert och efterlängtat när de första snödropparna och krokusarna slår ut? Som om livet vaknar på nytt. För de övervintrande bina är det livsnödvändigt, drottningen behöver genast ny energi till att bygga bo. Här kan du läsa mer om våra viktiga pollinatörer. Botaniska trädgården i Göteborg har många bra sidor för skolor, men givetvis är ett besök i en botanisk trädgård en helt annan upplevelse!

Naturskyddsföreningen har också mycket läsvärt på sin webbplats. Färdiga lektionsupplägg, som är lätta att genomföra. Här handlar det om Humlans år.

Håll utkik på vår sida, snart kommer en helt ny Naturpunkt att invigas – den handlar om odling! Vill du eller din klass jobba mer med växtbruk, odling eller klimatsmart mat? Kontakta oss! miljoverkstaden@helsingborg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *