Gör om, Gör nytt, Gör bättre!

Årets återbruksutställning ”Gör om Gör nytt Gör bättre” öppnar snart i Prästgården på Fredriksdals museer och trädgårdar. Ni som har klasser i årskurs 3 kan besöka utställningen från onsdag den 6 februari till fredag den 15 februari klockan 8:00-14:00. På sportlovet vecka 8 är det öppet för allmänheten, klockan 11:00-16:00.

Bild från utställning från Fredriksdal.

Utställningen är både sinnlig och skapande. Ta chansen och kika på fibrer från ull och fleece på vår station om kläder!

Temat i år är Minimering, det översta trappsteget i Avfallstrappan. Utställningen handlar om material, kläder, mat och hur de påverkar vår miljö, hur de ingår i olika kretslopp och framför allt hur vi kan göra för att slippa slösa och köpa så mycket nytt. Det är en interaktiv utställning som inbjuder till sinnliga upplevelser och kreativt skapande.

bild på matlagning

Var med i årets tävling – skapa ett eget recept som värnar både miljön och vår hälsa. Maten är en viktig del i utställningen på Fredriksdal, hur minimerar vi matavfall?  Foto: Marcus Hellman

Ni kan även delta i en tävling kopplad till återbruksutställningen som handlar om Mat och matavfall. Vinsten är en härlig dag på Miljöverkstaden där klassen lagar mat tillsammans. Ta chansen att tävla med ert eget recept som främjar både miljön och hälsan. Läs mer om tävlingen vid ert besök på utställningen.

Mejla miljoverkstaden@helsingborg.se för att boka tid för klassen att uppleva utställningen tillsammans med en av våra miljöpedagoger. Kom gärna med förslag på vilken dag ni vill komma. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar. Har ni inte möjlighet att ta er till utställningen med cykel eller till fots eller med egen transport har vi jojo-kort för som ni kan låna.

Utställningen är ett samarbete mellan Miljöverkstaden, NSR och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Välkomna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *