Vinnaren i Kulturjakten har utsetts

I mitten av oktober genomförde elever i årkurs 6 Kulturjakten 2018. Med kollektivtrafiken som färdmedel jagade de ord och fotograferade sig själva runt om i Helsingborg. Vinnare är klass 6c på Maria Park.

Ungefär 1200 elever i årkurs 6 deltog i ordjakten och tog sig runt med buss och tåg. På grund av dataskyddslagen kan vi inte publicera elevernas bilder. Av alla inskickade foton har Miljöverkstadens jury utsett en vinnare av Kulturjakten 2018: klass 6c på Maria Park. Grattis! Klassen vinner en resa till Sveriges järnvägsmuseum i Ängelholm. Det här är juryns motivering i korthet:

”Den uppfyller tävlingens kriterier. Väl samlad bild kring det väsentliga deltagarna, ordet och platsen. Bilden utstrålar en positiv känsla. Milda färger och mjukt ljus bidrar till att bilden är harmonisk. Tjejerna har redan bänkat sig förväntansfulla och glada. Deras blickar är både riktade ut mot fotografen och mot var andra, det pågår kommunikation, något kommer att hända. Nu väntar vi bara på att Röda Kvarn ska öppna så vi får popcorn och gå på bio.”

Avbryt

Lämna en kommentar