Nytt stuk med återbruk – utställningen invigd!

Fredagen den 19 januari invigdes utställningen Nytt stuk med återbruk på Fredriksdal. Här kan besökare lära sig hur klädkonsumtionen påverkar miljön, få tips om återbruk av kläder och skapa egna plagg.

Miljöverkstadens årliga elevutställning om avfall har denna vinter temat återbruk av kläder. Invigningen är avklarad och utställningen lockar många att testa nya idéer och kreativa lösningar kring tyger och kläder. Stadens tredjeklassare får alla vara med i en tävling i samband med utställningen där de ska skicka in sitt bästa återbrukstips! Bidragen skickas in senaste den 9/2 till annika.jonasson@helsingborg.se

Allmänheten är välkommen onsdagarna den 24/1 och 31/1 klockan 14-16 och helgen den 27-28/1 klockan 10-16.

Elever och jordklot

Invigning av återbruksutställning 2018. Elever från Slottshöjdens skola deltog!

Kläder är något vi alla använder och har en relation till. Det är också ett av de avfallsslag som ökar mest och som är svårt att återvinna. Besökaren får veta vad våra kläder är gjorda av, hur de påverkar vår miljö men framför allt hur vi kan använda dem lite till så att vi slipper köpa så mycket nytt.

Elever skapar med tyg och kläder.

Slottshöjdens elever skapar för fullt!

  • Den som kommer hit får utöver kunskap också chans att vara kreativa och skapa nytt av gamla klädesplagg. Vi hoppas inspirera både barn och vuxna att ge de kläder vi redan har i garderoben längre livslängd och på det viset minska sin konsumtion och avfallet, säger Annika Jonasson, Miljöverkstaden.
Bild från utställning från Fredriksdal.

Utställningen har fokus på Kläder och Miljö. Ta chansen och kika på fibrer från ull och fleece.

Utställningen Nytt stuk med återbruk arrangeras i samarbete med Fredriksdal museer och trädgårdar och NSR.

Varmt välkomna till Fredriksdal!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *