”Nytt stuk med åkerbruk” på Fredriksdal

Vad kan man egentligen göra av alla gamla kläder? Det får vi se kreativa exempel på i utställningen ”Nytt stuk med återbruk” på Fredriksdal”. Utställningen invigs fredag 10 februari. Den är öppen för elever i årskurs 3 13-17 februari och för alla andra på sportlovet, 20-24 februari.

– Kläder är ett av de avfall som ökar mest och som är svårt att återvinna. Utställningen kommer därför att handla om vad våra kläder är gjorda av och hur de påverkar vår miljö, men framför allt hur vi kan använda dem lite till så att vi slipper köpa så mycket nytt.” säger Annika Jonasson, miljöpedagog på Miljöverkstaden.

Eleverna visade stor kreativitet under fjolårets utställning. Foto: Beatrice Stiernstedt.

Öppettider:

  • Vecka 7, 13-17 februari: Öppen för elever i årskurs 3. Du bokar tid hos Annika Jonasson.
  • Sportlovet, 20-24 februari, klockan 13:00-16:00: Öppen för allmänheten.

Du som besöker utställning får ta del av en färdig utställning, men också vara med och skapa något nytt och spännande av det vi vanligtvis kallar för skräp.

Utställningen ”Nytt stuk med återbruk” finns i den södra herrgårdsflygen och har fri entré. Den är ett samarbete mellan Miljöverkstaden, NSR och Fredriksdal museer och trädgårdar.

Se även information på fredriksdal.se.

En del av programmet Sopor i retur

Projektet ”Sopor i retur” drivs av Miljöverkstaden och riktar sig till elever i åk 3 i Helsingborg, Bjuv, Båstad, Åstorp och Ängelholm. Eleverna gör ett besök på NSR:s återvinningsanläggning och besöket följs sedan upp av en lektion om sopor. Läs mer om ”Sopor i retur”.

Avbryt

Lämna en kommentar