Vinnare utsedda i årets ”Sopor i retur”

Årets soputställning ”Sopor i retur” i Stadsbyggnadshuset är nu avslutad och vinnarna är utsedda. Vi gratulerar två klasser som får åka till Skånes djurpark i Höör och de åtta barn som hade alla rätt i frågesporten och får gå på bio.

Lärare, barn och andra som besökt utställningen har varit mycket imponerade av alla fina konstverk. Det har därför varit ett mycket tufft jobb för juryn att utse en vinnare bland alla dess otroliga bidrag.

Eftersom juryn och besökarna som röstat i vår silvriga bok haft olika favoriter har vi valt att låta två klasser dela på vinsten: ”Discogranen” av Centrumskolan och ”Sopkastningen” av Sally Bauerskolan.

Så här motiverar juryn sitt val: ”Två spännande och kreativa val av tema – ett roligt spel för alla åldrar och en julgran som fått ett nytt liv som en discogran! Dessutom är materialvalet genomtänkt och visar att skräp går att återanvända på ett fantasifullt sätt.”

Vinnarklasserna får nu åkt till Skånes djurpark i Höör.

Frågesporten är också avgjord. Här vann Vendela, Mariam och Leo i klass 3B på Nanny Palmkvistskolan och Ellen, Alicia, Louise och Nikita i klass 3B på Husensjö skola samt Emma som besökte oss på sportlovet. De få alla var sin biobiljett.

Utställningen är en del i Miljöverkstadens program ”Sopor i retur”.

Avbryt

Lämna en kommentar