Fortbildning för pedagoger

Miljöverkstaden och enheten för Miljö och Livsstil har möjlighet att hjälpa skolornas pedagoger med fortbildning. Till hösten bjuder vi in till kurs i utematlagning. Läs mer om vårt kursutbud här.

I höst är det dags för en kurs i utematlagning för pedagoger i Helsingborgs stad. Vi vill visa hur man på ett säkert sätt kan använda utemiljö och eld i sin undervisning. Kom och prova på att laga mat med hjälp av kol och eld. Att baka, koka, grilla, röka är ett trevligt sätt att samlas. Dessutom tillför elden nya goda smaker. Platsen är Habiteum uppe vid Sundspärlan. Läs mer om Habiteum här.

När: Tisdagen den 10 september klockan 14:00-16:00

Anmälan sker via mail till ingemar.nyman@helsingborg.se senast den 3 september. Begränsat antal platser (12).

Välkommen!

Bild på mat och eld.

Att laga mat över öppen eld på ett säkert sätt ger nya sinnesupplevelser och kompetenser.

Hör gärna av er till Miljöverkstaden med förfrågningar kring olika upplägg för fortbildning eller om ni vill upptäcka en av stadens många Naturpunkter. Återbruk, mat, vatten eller de Globala målen? Tillsammans för en hållbar framtid!

Händer som skapar. Från Miljöverkstadens utbildning i utomhuspedagogik.

Att använda sin kropp och våra sinnen under tiden som vi lär oss om komplexa frågor – då befäster vi kunskapen på ett naturligt sätt. Vi arbetar utomhuspedagogiskt även i vår fortbildning!