Eleverna sparar på el

Det har varit prisutdelning i Öresundskrafts elsparartävling. De vinnande skolorna är Bårslövs skola och Ringstorps skola i Helsingborg samt Villanskolan och Södra Utmarkens skola i Ängelholm. Grattis!
två pedagoger delar ut pris
Cecilia Andersson från Öresundskraft och Jessica Svensson från Miljöverkstaden besökte skolor för att gratulera de glada vinnarna och dela ut pris!

Nu när elpriset diskuteras flitigt och snön yr utanför fönstret, passar det ju extra bra att vara med i en tävling om att spara på el! Det tyckte de vinnande skolorna också, och häromdagen fick alla klasser besök för att ta emot pris. Eleverna i årskurs 1 har hjälpts åt att spara på elen med sina föräldrar – så hela hushållet tjänar på tävlingen. Bra jobbat allihop!

Priset är diplom, en andel i en solcell och pedagogiskt material för att lära sig mer om hur man får lampor att lysa och hjul att snurra. Hur fungerar den där elen och energin egentligen?

Vi önskar alla skolor en God Jul och ett Gott Nytt år!

Avbryt

Lämna en kommentar