Sommartider i Helsingborg

Nu är den efterlängtade sommaren här och vi önskar er alla en härlig tid på hemmaplan! Det finns så mycket att upptäcka häromkring, så ta tillfället i akt att cykla, vandra eller sova utomhus i en hängmatta. Vi tipsar och länkar vidare till spännande aktiviteter.

H22 City Expo går mot sitt slut men Helsingborg har mycket att erbjuda under hela sommaren! Här finns en sida där alla evenemang och turistattraktioner samlas. Passa på att ta dig runt på Lekplatssafari! Djungellekan i Oceanhamnen eller nya Vattenlekan på Drottninghög? Cykla, promenera eller ta bussen. Läs mer på Visit Helsingborg. Ta med matsäck och LEK!

Sofiero är alltid värt ett besök! Nu med ny äventyrsbana bland trädtopparna. Inspireras till odling, trädgård och arkitektur. Buss nr 8 går från Helsingborg C men en promenad längs med havet eller uppe på Landborgen är bästa tipset. Skåneleden passerar också förbi.

Cykla mera, det är bra för både hälsan och miljön! Besök våra Naturpunkter i staden på två hjul och lär dig samtidigt om forntiden, dinosaurier, ängsmarker eller livet under vattenytan. Här finns all information om våra 13 olika Naturpunkter.

Naturpunkt Ättehögen

Ta en cykeltur och njut av utsikten vid Ättehögarna i sommar – mycket spännande med alla historiska platser i Helsingborg!

Stiftelsen Skånska Landskap ansvarar för flera av Skånes vackra strövområden, och erbjuder alltid tips på aktiviteter kopplat till dem. Ta tåget till Kronoskogen i Ängelholm – doften av tallskog och mjuk sand under fötterna är minnen som stannar kvar! I andra delar av Skåne finns både vilda Vedema och vackra Vitemölla. Som att resa till en annan del av världen, fast på nära håll. Här hittar du all information för en Skånetur!

Vi önskar er alla en fin sommar och på återseende i augusti!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *