Lucka 11 – Naturpunkt Öresund

Vi fortsätter att tipsa om vad du kan göra utomhus, och denna helgen tycker vi att det är dags för ett besök på Naturpunkt Öresund. Vid havet nedanför Råå Camping finns en av stadens naturpunkter, som du kan uppleva själv eller genom att boka en lektion med oss. Läs mer och kolla in filmen!

Naturpunkt Öresund bjuder på havsutsikt, kunskap och härliga bad. Se filmen här.

bild från strand och hav
Alla väder är bra väder för ett besök vid havet. Ålgräs är tecken på friskt hav. Marinbiolog Tony vadar ut för att undersöka livet i Öresund. Foto: Caroline Sjunner

Vill du ta med klassen till Naturpunkt Öresund kan du låna utrustning av oss. Men det går också bra att packa matsäck och spendera några timmar på denna vackra plats. Blicka ut över Ven och Danmark, spana på båtar, blunda och lyssna på vågornas brus. Mer information om alla naturpunkter hittar du här.

Håll utkik på Helsingborg stads hemsida under sommaren, då du kan åka med forskningsbåten Sabella ut på Öresund. Är du intresserad av hav och fiske så finns det alla möjligheter i vår kuststad! Läs mer här.

På stranden kan vi garantera många spännande stenar. Välj den svartaste, rundaste och vackraste. Vad har du hittat? Här är en övning för dig som vill jobba med stenar i skolan.

Skåne har en väldigt intressant geologi. Varför inte pricka av några av tidsåldrarna Jura, Kambrium eller Krita på din nästa semester? Här finns mer information och kartor.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra program kring Livsviktigt Vatten: miljoverkstaden@helsingborg.se

Avbryt

Lämna en kommentar