Naturen är bästa klassrummet under pandemin

Miljöverkstaden anpassar verksamheten efter rådande omständigheter, och gör allt för att kunna genomföra lektioner på ett säkert sätt.

Under en period ska vi nu minska våra kontaktytor, och det påverkar givetvis vårt uppdrag. Här kommer lite information om hur vi har möjlighet att stötta skolorna på ett säkert sätt. Många av våra lektioner genomförs till stor del utomhus, vilket är mer passande än någonsin. Vår Naturskola är igång, och besöken på NSR anpassar vi efterhand som vi får nya besked. Under respektive program finns mer information. Har ni frågor, önskningar eller undringar i denna speciella tid är ni alltid välkomna att höra av er!

Vi tror på naturen som kraftkälla och att arbeta med utomhuspedagogiska metoder så mycket som möjligt. För den intresserade, finns här en bra sammanställning om hur utomhusundervisning stödjer lärande, hälsa och samarbete:

Här har vi samlat lite tips på att använda ”Skogen som klassrum” – alltså att arbeta mer med olika ämnen i skolan på t ex skolgården eller i skolans närmiljö.

Kom i håg att vi har Naturpunkter i staden som är utmärkta lärplatser. Det finns lärarhandledning och material att arbeta med. Hör av er om ni önskar stöd och support kring detta. Här hittar ni vår bokningssida: https://miljoverkstaden.helsingborg.se/boka/

Läs mer om stadens rekommendationer angående Covid-19 och hur det påverkar vår verksamhet: https://helsingborg.se/nyheter/information-om-coronavirussjukdomen-covid-19/

Frågor? Hör gärna av er!

miljoverkstaden@helsingborg.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *