Digitala Naturguidningar leder dig ut i naturen

Vandrare vid en damm i Jordbodalen

Välkommen till Jordbodalen, här finns både vacker natur och rikt djurliv – mitt i stan!

Under våren fick många av oss tänka om, och tänka nytt när Covid-19 och den rådande pandemin gav oss en annorlunda vardag. Stadens populära naturguidningar med t ex kommunekologer, Miljöverkstaden och Studiefrämjandet, fick ställas in t o m augusti. Vi ville dock inte låta denna goda idé bli bortglömd, så vi skapade några digitala naturguidningar istället! Under ledning av kommunekolog Widar Narvelo, har vi besökt två av Helsingborgs naturområden; Jordbodalen och Vallåkra, och via film kan alla nu ta del av platsernas spännande historia. Vi planerar för fler digitala guidningar och har även skapat rundor i appen Guide Helsingborg, med tillhörande uppdrag för er som vill gå ut på plats. Naturen har alltid öppet!

Här hittar ni alla filmer och information om appen: https://helsingborg.se/uppleva-och-gora/friluftsliv-och-motion/naturguidningar/

Välkommen ut i det gröna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *