Klimatveckor för åk 7 – save the date v 38-40

I september anordnar Miljöverkstaden klimatveckor för elever i årskurs 7 och lärare i årskurs 7-9. Under vecka 38, 14-18 september, bjuder vi in klasser i årskurs 7 att arbeta med klimatfrågan. Under denna vecka kan eleverna ta del av en spännande utställning om saker från den fossila eran som i framtiden känns märkliga. Vi placerar oss i året 2053 och diskuterar vår livsstil utifrån utställningsobjekten. Vi håller även verkstäder inom hållbar utveckling som handlar om vatten, cykling och hållbara energikällor.

Klimatverkstäderna utgår från programmet Klimatsmart, som läraren genomför med stöd av Miljöverkstadens material från webben. Under klimatveckorna erbjuder Miljöverkstaden även lärare till fortbildning under vecka 39 och 40, 21 september – 2 oktober. Fortbildningstillfällena fungerar som introduktion till programmet Klimatsmart men är öppna för alla lärare från årskurs 7.

Klimatverkstäderna för skolklasser och lärare hålls på Habiteum, beläget i parken vid Miljöverkstaden och Sundspärlan.

Mer information om klimatveckorna mejlas till skolor i augusti och publiceras då även här.

Markera veckorna 38-40 i kalendern redan nu! Antalet klasser och platser på fortbildningen är begränsat så anmäl ert intresse snarast till miljoverkstaden@helsingborg.se med önskat datum för när ni vill komma.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer angående Covid-19 och anpassar aktiviteter efter de aktuella riktlinjer som gäller vid tillfället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *