Trädplanteringen för åk 4 är inställd

Vi följer stadens direktiv och rekommendationer och de flesta av våra program och lektioner kan därmed vara igång som vanligt. Tyvärr måste vi ställa in vårens trädplantering, eftersom så många människor vistas på samma plats under dessa dagar. Berörda lärare är informerade via mail. Här kan ni läsa mer om övriga lektioner.

Elever tillverkar vattenhjul

Miljöverkstaden har många lektioner som till stor del genomförs utomhus, vilket är mer passande än någonsin! Vår Naturskola är igång, och Energiverkstaden genomförs som vanligt. Det finns  också fler tider till skogslektioner. Om vårvärmen kommer kan ni börja odlingssäsongen utomhus. Här har vi samlat lite tips på att använda ”Skogen som klassrum” – alltså att arbeta mer med olika ämnen i skolan på t ex skolgården eller i skolans närmiljö.

Kom i håg att vi har Naturpunkter i staden som är utmärkta lärplatser. Det finns lärarhandledning och material att arbeta med. Hör av er om ni önskar stöd och support kring detta. Här hittar ni vår bokningssida: https://miljoverkstaden.helsingborg.se/boka/

Läs mer om stadens rekommendationer angående Covid-19 och hur det påverkar vår verksamhet: https://helsingborg.se/nyheter/information-om-coronavirussjukdomen-covid-19/

Lektionerna som genomförs på NSR för årskurs 3 har varit inställda, men vi kan nu erbjuda dem utomhus från och med maj månad. De klasser som påverkas, får ett informationsmail av oss. Besök på Öresundskraft och Vattenresor är fortfarande inställda. Sidan uppdateras efterhand om nya bestämmelser genomförs som påverkar våra program.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *