Treor gör verkstad på temat KonsuMindre

Under veckorna 6 och 7 kommer elever från olika skolor i årskurs 3 till Habiteum för att göra verkstad på temat KonsuMindre. Eleverna syr mobilskal av gamla kläder och tyger, lagar fika på rester, lär sig om vart materialet från mobiltelefonen kommer ifrån och hur mycket avfall en enda mobiltelefon bidrar till. De får också utforska vad vatten spelar för roll i konsumtionen.

Under KonsuMindre jobbar vi tillsammans med eleverna kring det globala hållbarhetsmålet nr 12; hållbar konsumtion och produktion. I Helsingborg har vi satt upp mål om att minimera avfallet. Vi kan alla bidra till målet genom att tänka efter före. Behöver jag verkligen den här prylen eller klädesplagget? Kan jag använda det jag redan har, kan jag laga det som är trasigt, eller kan jag handla på loppis eller second hand? Hur kan jag minska avfallet från maten jag lagar och äter? Och vad har vatten med det här att göra?

Den 3 februari invigde årskurs 3 på Slottshöjdens skola tillsammans med Miljöverkstaden och renhållningsbolaget NSR AB återbruksverkstäderna. Med stort engagemang och entusiasm testade eleverna och pedagogerna tillsammans stationerna. Självaste Sophjälten från NSR övervakade och imponerades av barnens kunskaper i ämnet.

Under sportlovet, på tisdag 18 januari och onsdag 19 februari, öppnar vi upp återbruksverkstäderna KonsuMindre för alla. Då står också klädbytestillfällen på programmet. Läs mer på habiteum.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *