Välkommen till vår trädgård!

Vi bjuder in på Trädgårdsafterwork torsdagen den 6 september kl 15:00. Kom till Miljöverkstaden och upptäck Sinnenas trädgård och köksträdgården som bjuder på höstens godsaker! Vi berättar om vårt utbud på Habiteum och Naturskolan.

När vi bjuder in till Sinnenas trädgård på torsdag får ni provsmaka, skörda och även laga någonting tillsammans. Vi visar vad som finns, och hur vi använder vår trädgård i undervisningen. Ni får veta mer om Habiteum – vår verkstad för livskvalitet, där maten är ett viktigt inslag.

Frukt, grönsaker och växter som lockar våra insekter fyller vår fina trädgård. I den pedagogiska verksamheten använder vi det vi kan i matlagningen.

Under eftermiddagen diskuterar vi övningar och aktiviteter som ni kan göra med elevgrupper, och visar exempel. Hur kan man arbeta vidare med odling på skolgården? Vad behöver vi för att väcka elevernas Lust att odla och varför är det viktigt? Vi presenterar också vår övriga verksamhet med fokus på Naturskolan och Habiteum. Som avslutning äter vi det vi lagat tillsammans, vi räknar med att vara klara kl 17:00.

Anmäl er på Miljöverkstadens mail: miljoverkstaden@helsingborg.se
Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Välkomna till vår trädgårds – AW önskar pedagogerna på Miljöverkstaden!

Avbryt

Lämna en kommentar