Fira Biologiska mångfaldens dag 19 maj

Den 22 maj firas Biologiska mångfaldens dag i hela världen, men i år är vi tidigt ute. Redan den 19 maj bjuder vi in familjer till Jordbodalen med naturbingo, tipsrunda och tips om hur du får Mera Liv i Täppan! Läs mer hur vi gör för att ordna dagen på ett säkert sätt.

Barnfamiljer, kom till oss på Miljöverkstaden och Habiteum tisdagen den 19 maj någon gång mellan kl 16-18. Då kan du ta del av våra olika stationer (med begränsat antal deltagare), som ger dig tips på odling, insektshotell och frukost utan bin! Ta med egen matsäck om ni vill stanna lite längre i Jordbodalen.

Vid dammen möter ni kanske någon ny bekantskap?

Alla kan hjälpas åt att öka den biologiska mångfalden, och främja djur och natur. Igelkotten behöver en risig hörna och humlorna behöver nektar från äppleträd eller kryddväxter. Du kan själv göra mycket på din balkong eller i din trädgård. Kommunekologerna finns på plats för frågor om Helsingborgs natur. Hos oss kan du alltid lära dig mer!

I dessa tider, läs våren 2020, anpassar vi evenemanget så att vi är utomhus hela tiden och har extra tillgång till handtvätt. Vi sprider ut oss över ett större område och uppmanar alla att stanna hemma vid minsta symptom. Gå gärna familjevis, när ni testar vårt Naturbingo t ex.

Här kan du läsa senaste nytt från staden om Covid-19: https://helsingborg.se/nyheter/information-om-coronavirussjukdomen-covid-19/

Läs mer om Biologiska mångfaldens dag här.

Här kan du få mer inspiration om Mera Liv i Täppan: https://meralivitappan.helsingborg.se/

Välkommen till en dag i det gröna!

Avbryt

Lämna en kommentar