Följ oss på Instagram!

September månad gick i ett rasande tempo här på Miljöverkstaden! Vi har hunnit med Elevmiljödag med tema Vatten, där eleverna fick undersöka och uppleva hur viktigt vårt vatten är. Konferenser och invigning av naturreservat är andra spännande aktiviteter förutom våra lektioner i programmen. Följ oss på Instagram #hbggron för att hålla dig uppdaterad!

Växtväv med höstens färger.

Efterhand som vår hemsida fylls med mer innehåll så är det snabbt och enkelt att följa oss på Instagram #hbggron där allt som vi på enheten för Miljö och Livsstil hittar på finns i bildform.

Vi deltog på två konferenser under september månad; Avfall Sverige anordnar årligen träff för alla som arbetar med information och pedagogik kring Avfall, Återvinning och Energi. Inspiration och nya idéer som vi kan använda i vårt Program Sopor i Retur tillsammans med NSR, stadens renhållningsbolag. NSR har mycket läsvärt på sin hemsida och i framtiden vill vi ju helst inte ha några prylar alls – så Länge Leve Prylen!

Den 20-22 september gick UTE är INNE av stapeln i Nynäshamn, en nationell konferens om och med utomhuspedagogik som UTENAVET håller i! Vi deltog genom att hålla i en tre timmar lång workshop kring hantverk och digital teknik – dessutom får vi chans att vara med på lärorika och upplevelsebaserade övningar med andra utomhuspedagoger.
Här är vår workshop så som vi planerade den, om någon är nyfiken.

Hanverk på fortbildning

Helsingborg har fått ett nytt Naturreservat i Pålsjö skog! Den 30 september var det invigning och vi fick en fin dag i skogen med många olika aktiviteter kopplat till natur, miljö och skog. Trädklättring, Mullestig, Drömskogsvandring, Väsentillverkning och mer därtill. En fin dag i sensommarsolen. Passa på att besöka vårt senaste naturreservat i helgen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *