Lektionerna är igång!

Nu har vi inlett terminen med både vattenresor och skogslektioner! Vädret har varit härligt och nu när vi snart är inne i september kan det vara helt fantastiskt att få chans att vistas utomhus med klassen - månaden är som gjord för undervisning i skogen eller på skolgården.

Elever undersöker färger på höstlöven.

Hur långt har hösten kommit där du bor?

Våra skogslektioner tar avstamp i skogens ekosystem och vi går igenom begrepp som nedbrytare, kretslopp och fotosyntes. Eleverna är delaktiga i att skapa egna bilder med naturmaterial – en process som mynnar ut i samtal om biologisk mångfald och hur viktigt det är att bevara död ved, löv och träd i en välfungerande skog.

Vill klassen arbeta vidare med tema kring skog, så finns det möjlighet att boka in sig på vår Naturskola. På egen hand i skolan kan ni också göra mycket! Häng med i Höstförsöket 2017, där forskare önskar deltagande från hela Sverige. Läs mer om Höstförsöket här.

Alla våra lektioner och det material som är kopplat till dem, kommer så småningom att hamna här på vår hemsida under Pedagogiskt material.

Väl mött under höstterminen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *