Vattentema i Gubbhyttan

När ni arbetar med tema Vatten erbjuder vi undervisning på vår naturskola. Vi använder oss av det vatten som finns i vår närmiljö för olika experiment, samt arbetar vidare med vattnets egenskaper både ute och inne.

Barn som mediterar vid vatten

Här får eleverna möjlighet att verkligen uppleva praktiska moment; leda vatten, tillverka pumpar eller fontäner. Uppgifterna kopplas till vattnets kretslopp, lokalt i Helsingborg, via den Vattenresa som alla elever i årskurs 5 kan åka på. I Miljöverkstadens lokaler kan vi sedan tillsammans öka förståelsen för vårt Livsviktiga Vatten på planeten.

Elever tillverkar vattenhjul

”Med kunskaper om naturen och människan får människor redskap för att påverka sitt eget välbefinnande, men också för att kunna bidra till en hållbar utveckling (Ur grundskolans läroplan LGR11, ämnet biologi)

Elever leder vatten i olika rör

I vår har vi haft ett antal lektioner kring detta tema med elever från bl a Husensjö skola. Vi har funderat över VAR det finns vatten, HUR vi kan rena det och vilka egenskaper det har. Visste ni att en person använder ungefär 200 liter vatten/dag i Sverige? Vad skulle ni göra om ni bara hade 2 liter vatten att använda varje dag? Hur skulle ni prioritera? Att tänka hållbart i vardagen, är något vi alltid vill förmedla. Vi vill bidra till en hållbar framtid för våra elever!

Läs mer om kostnad och hur du bokar lektioner med olika teman här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *