Väsenstig i Drömskogen den 30-31 maj!

Välkomna till Drömskogen! Miljöverkstaden avslutar skogsprogrammet med att bjuda in årskurs 4 till Drömskogen den 30-31 maj, där vi visar upp alla Väsen som eleverna tillverkat. Vi finns på plats kl 9:00-15:00 och har en eld igång hela dagen om klasserna vill grilla.

I skogsprogrammet för årskurs 4 ingår skogslektioner ute på skolorna, inventering av skolnära skog och trädplantering.
Nu sammanfattar vi läsåret med en helt ny upplevelse i Drömskogen i Pålsjö skog (vid Villa Thalassa). En plats att må bra i, att uppleva djur och natur och lära sig nytt. Dessutom har Drömskogen, som skapats med hjälp av stadens elever, spännande och fantasifulla miljöerbjudanden som ingen annan plats har!

Välkommen att ta del av Väsenstigen – vi visar upp de Väsen som eleverna i årskurs 4 tillverkat under läsåret, och bjuder också på fler uppdrag i skogen. Att tillverka Väsen till Drömskogen har inkluderat ett lärande om skogens kretslopp, allt material kan återgå till skogen. Varje Väsen har sin egen berättelse och kan på ett intressant sätt visa på vad skogen betytt för människor i folktro och fantasi, för och nu. Vi låter dessa berättelser komma till liv i Drömskogen med hjälp av ljud och olika platser i Drömskogen!

Det finns uppdrag i skogen som knyter an till årets undervisning och en enkel vandring med nya upplevelser inom ett tydligt område.

Busslinje: Stadsbuss nr 8, hållplats Tinkarps nedre.
Länk till Barnens Skogskarta (med Drömskogen markerad i rosa):

Välkommen till en härlig dag i vår vackra natur!

Avbryt

Lämna en kommentar