Land Art festival på Pixlapiren 24-28 maj

Nu är det dags för Land Art festival på #pixlapiren och Miljöverkstaden är med! Tisdagen den 23 maj kl 10-18 kan du vara med och tillverka en Väderkämpe av material på plats. Dessutom händer det massor av spännande saker kring konst, skapande och kreativitet denna vecka.

Bild från Piren med text om väderkämpar.

På #pixlapiren kan alla vara med och utforma en ”pixel” på Oceangatan 2 i Helsingborg. Härifrån utgick Oslobåtarna och området kommer att bebyggas de närmaste åren. Men fram tills dess används Piren på olika sätt; odling, beachvolley, konst och lek med färg & form. Just nu förbereder vi oss för en festival kring Land Art, en konstform som också kallas för Jord konst. Läs mer på helsingborg.se om du är nyfiken på festivalen!

Miljöverkstaden deltar med en workshop den 23 maj kl 10-18, där vi tillsammans bygger Väderkämpar av pil som finns på plats. Våra alster placeras vid havet, där vind och saltvatten får bli en del av konstverket. Kommer de att klara sig? Kanske om de kämpar tillsammans? Precis som vi människor!

Avbryt

Lämna en kommentar