Trädplantering maj 2017

Fjärdeklassare planterade träd i Sofieroskogen den 9 och 10 maj. Här kan du se lite bilder från dagarna och läsa mer om vad vi gjorde.

Sedan tjugo år tillbaka bjuder Miljöverkstaden inom Helsingborgs stad in alla fjärdeklassare till ”Barnens skog”. I år var det drygt 1400 fyror som planterade var sitt träd och fick prova på en dag i skogen. Med stort engagemang antog eleverna olika uppgifter, bland annat letade de skogsväsen, gjorde pinnbröd och tog sig igenom en hinderbana mellan träden.

Dessa majdagar hördes inte bara fågelkvitter i Sofieroskogen utan även mycket skratt och glada hejarop. Varför planterar vi träd? Tillsammans med naturvårdarna i Helsingborg hjälper eleverna till att lyfta stadens gröna värden. Varje träd eleverna planterar bidrar till ett bättre klimat, boplatser till djuren och ger goda hälsoeffekter.


Miljöverkstaden (och alla skogsväsen) tackar alla elever och alla externa aktörer för två fantastiska dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *