Ställer ut drömskogar på Fredriksdal

Mellan 13 januari och 26 februari kan du se utställningen ”Min Drömskog” på Fredriksdals museer och trädgårdar. 1 500 elever i årskurs 4 visar hur de föreställer sig sin egen drömskog. 

Utställningen ”Min drömskog” invigs på Fredriksdals Herrgård tisdag 12 januari klockan 10:00. Mellan 13 januari och 26 februari är den sedan öppen varje vardag klockan 10:00-16:00. Ingång för skolor och förskolor via Kulturmagasinet klockan 08:00-10:00 och via huvudingången klockan 10:00-16:00.

Miljöverkstaden har tillsammans med 1 500 elever från årskurs 4 i Helsingborg arbetat under temat drömskogen under hösten. Utifrån frågeställningar som handlar om vilken glädje vi har av skogen och hur ekosystemen fungerar har barnen skapat sina alster om drömskogen.

Drömskogsutställningen ingår i Miljöverkstadens program Barnens skog och riktar still till årskurs 4 i Helsingborg. Skogsprogrammet följs upp med trädplantering till våren. I mitten av maj 2016 bjuds alla deltagande klasser in till en aktivitetsdag i Pålsjö skog.

Du kan läsa mer om Miljöverkstadens verksamhet här.

Utställningen ”Min drömskog” är ett samarbete mellan Miljöverkstaden, Fredriksdal museer och trädgårdar, Dunkers kulturhus, Tropikariet och Yves Rocher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *